5 films die elke reisliefhebber moet zien

Het liefst zou je natuurlijk het hele jaar op reis zijn en genieten van alle mooie plekken op de wereld. Helaas is dat voor de meeste mensen niet mogelijk. Gelukkig zijn er genoeg leuke reisfilms gemaakt die je kan bekijken terwijl je aan het sparen bent voor je volgende reis. Hieronder vind je de reisfilms die elke reisliefhebber moet zien!

1. Into The Wild

Volgens velen de ultieme film over reizen en vrijheid. Nadat Chris McCandless zijn universitaire studie met zeer hoge cijfers heeft afgerond verwacht iedereen dat hij naar Harvard gaat. Daar heeft Chris echter totaal geen zin in, Chris heeft een enorme hekel aan prestatiedrang en materialisme en wil niets liever dan op reis naar Alaska. Hij vertrekt zonder geld de wildernis in! Deze film is een verfilming van het waargebeurde boek van Jon Krakauer en is zelfs bekroond met 2 oscars. Snel kijken dus als je Into The wild nog niet gezien hebt!

2. The Beach

Richard (Leonardo di Caprio) vertrekt naar Thailand en krijgt van een vreemde toerist genaamd Daffy een geheime map. Op de geheime map staat de locatie van een geheim eiland. Weet hij dit paradijselijke eiland te vinden? De film is een verfilming van het gelijknamige boek van Alex Garland. Als je van plan bent om naar Thailand ta gaan of ooit naar Thailand bent geweest is deze film zeker een aanrader.

3. Motorcycle diaries

Deze bijzondere film is gebaseerd op de reisverhalen van de Argentijnse revolutionair Che Guevara en zijn vriend Alberto Granado die er samen op uittrekken op de motor. Hoewel de film geen beroemde acteurs kent werd de film toch genomineerd voor 2 oscars. Als je van plan bent op reis te gaan op de motor is dit zeker een film die je moet zien.

4. 127 hours

De film 127 hours is een waargebeurd verhaal over bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco). Tijdens een hike door de woestijn in Utah komt hij klem te zitten met zijn arm onder een grote rots in een diepe kloof. Hij heeft niemand verteld waar hij heen gaat. Wat volgt zijn 127 uren waarin Aron leeft tussen hoop en vrees. Weet hij uiteindelijk te overleven? Deze film moet je zeker zien, niet alleen vanwege de prachtige natuur maar ook om het spannende en meeslepende verhaal.

5. The Way

De laatste in mijn lijstje is de film The Way. Tom komt er achter dat zijn zoon is overleden in de Pyreneeën tijdens het lopen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Tom besluit om hetzelfde te doen op zoek naar antwoorden. Bekijk hieronder de trailer van The Way!