Meest gezochte vakantiebestemmingen 2018

Google heeft onlangs de Google Travel Monitor gelanceerd. Handig, want dankzij de enorme bult data die Google heeft weten ze natuurlijk precies welke bestemmingen populair zijn. Misschien een reden voor jou om eens naar deze bestemming te bekijken, of er misschien juist ver uit de buurt te blijven? In dit artikel lees je wat er momenteel ‘hot’ is op reisgebied in Nederland, dit zijn de meest gezochte vakantiebestemmingen!

Turkije terug van weggeweest

Bij mij staat Turkije niet op mijn lijstje, met uitzondering van Istanbul, maar veel Nederlanders zien Turkije weer helemaal zitten. Na de politieke onrust in Turkije werden de Turkse badplaatsen in 2017 een stuk minder bezocht. In 2018 is de interesse in Turkije echter weer gestegen met 46%, we kunnen dus wel concluderen dat Turkije weer helemaal terug is.

Spanje de populairste vakantiebestemming

Hoewel er een kleine daling is (-9%) in de interesse in Spanje, gaat het land nog steeds ruim aan kop in de Top 10 vakantiebestemmingen van Nederland. Griekenland neemt qua interesse met 10% toe en pakt een eervolle tweede plaats. Ook Italië wordt steeds populairder en staat inmiddels op 3. Een andere opvallende stijger is Kroatië. Hoewel het land de lijst afsluit als nummer 10, is er wel een stijging te zien van +15%.

Google Travel Monitor - Nederland

Valencia voorbij Barcelona

Rome en Londen gaan, zoals eigenlijk al jaren het geval is, aan kop op het gebied van stedentrips. Een spannende strijd vindt echter plaats tussen Barcelona en Valencia. Na de aanslag op de Ramblas in Barcelona, in augustus 2017, heeft Valencia haar slag geslagen en Barcelona ingehaald.

Populairste backpack bestemmingen

Hoewel ik enorm van stedentrips houd vind ik backpacken toch wel het allertofste. Lekker rondreizen met je rugzak en de mooiste plekken en tofste mensen ontmoeten. Gelukkig heeft Google ook gekeken welke backpack bestemmingen het meest naar gezocht wordt. Zoals te verwachten is Zuid-Oost Azië het populairste.

Lage prijzen en een goede backpack infrastructuur zullen hier ongetwijfeld de reden voor zijn. Op nummer 1 staat Thailand, voor veel backpackers, ook voor mij, het eerste backpack avontuur. Op de tweede plaats staat Australië, gevolgd door Indonesië, de bestemming waar ik over 3 maanden heen ga! Binnenkort zal ik hier een blog over schrijven. Op de vierde plek, staat verrassend genoeg Costa Rica, ik wist niet dat dit zo’n populaire backpack bestemming is. Op nummer 5 staat Bali, dit is uiteraard onderdeel van Indonesië, maar wordt blijkbaar enorm veel op gezocht.

Vakantie in Nederland

Tot slot heeft Google ook gekeken wat nou eigenlijk de populairste bestemmingen zijn in Nederland. Duitsers zoeken het meest naar vakanties in Nederland, gevolgd door de Britten en de Belgen.
Niet geheel verrassend staat Amsterdam op nummer 1, gevolgd door Rotterdam. Op nummer 3 staat Lisse, dit komt natuurlijk door de Keukenhof.

Zo, nu ben je op de hoogte van de populairste bestemmingen. Ga jij deze bestemmingen nu juist ontwijken? Of is dit voor jou een reden om deze bestemmingen ook eens te bezoeken?

Bron: https://nederland.googleblog.com/2018/05/meest-gezochte-vakantiebestemmingen.html