We gaan naar Zuid-Afrika!

Over minder dan één maand is het eindelijk zo ver, dan vertrekken Dorien en ik voor drie weken naar Zuid-Afrika! In dit blogartikel lees je alvast een beetje over onze plannen. Hopelijk kunnen we tijdens de reis ook bloggen, dat is een beetje afhankelijk van het internet.

Zuid-Afrika staat al lang op mijn lijstje. De big 5 en andere dieren spotten en fotograferen lijkt mij geweldig! Daarnaast zijn er prachtige bergen om te hiken, goede wijnen en natuurlijk de Zuid-Afrikaanse braai waar ik als barbecue liefhebber erg nieuwsgierig naar ben!

Dorien vond het ook een goed plan, niet in de laatste plaats vanwege haar liefde voor giraffen, daar zullen we dus zeker naar op zoek gaan!

Onze reis begint in Johannesburg. We hebben een auto gehuurd waarmee we de eerste twee weken een toffe roadtrip gaan maken! De route is nog niet helemaal compleet maar we gaan in elk geval beginnen met de Panoramaroute met prachtige bergen en uitzichten(zie foto bij dit blog). Vervolgens gaan we door naar Thornhill safari lodge, hier kunnen we wandelen tussen de wilde dieren, hoe gaaf is dat?! Vanaf Thornhill hebben we toegang tot Thornybush Private Game Reserve waar de big 5 voorkomt. Hier zullen we ongetwijfeld een mooie safarit rip maken en hopelijk veel dieren zien.

leeuw Zuid-afrika
Hopelijk lukt het om zo’n prachtige leeuw in het wild te spotten!

De volgende bestemming is het Krugerpark waar we 2 nachten gaan slapen én zelf doorheen gaan rijden, spannend! De tweede nacht slapen we in een safaritent. Hierna is het plan om door te reizen naar Swaziland en Drakensbergen om vervolgens op het vliegtuig te stappen naar Durban.

Vanuit Durban vliegen we na 2 weken roadtrippen naar Kaapstad. Hier gaan we sowieso de tafelberg beklimmen en op zoek naar een wijnproeverij.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.