Backpack route Thailand in 30 dagen

Zoals je misschien al hebt gelezen ga ik Alleen naar Thailand! Ik ben al lange tijd bezig met het samenstellen van een backpack route Thailand voor 30 dagen. Inmiddels heb ik een leuke route uitgestippeld die ik graag met jullie wil delen! Aan het einde van mijn reis bezoek ik ook nog het Maleisisch eiland Langkawi en Kuala Lumpur, wat ik super tof vind en nog niet in veel andere routes ben tegengekomen.

Bij mijn route heb ik rekening gehouden met de reistijd. Ik ga van 10 november tot 9 december, en het klimaat is dan uitstekend op de bestemmingen. Bovendien blijf ik net binnen de 30 dagen, je krijgt wanneer je met het vliegtuig Thailand binnenkomt standaard namelijk een visum voor 30 dagen. De hostels en guesthouses voor zover ik die al geboekt heb zijn in het blogartikel opgenomen met een link. Ik heb alle accommodaties via Booking.com geboekt, je kunt dan tot een paar dagen van te voren nog gratis annuleren. Super handig als je van je route wilt afwijken.

Ben je van plan om zelf mijn backpack route door Thailand te volgen? Of een gedeelte er van? Ik zou het super tof vinden als je dit in een reactie op dit blogartikel laat weten.

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Bangkok

Op dag 1 staat natuurlijk de vlucht naar Thailand op het programma. Best spannend, voor het eerst alleen vliegen, en voor het eerst buiten Europa, maar het lijkt me een mooi avontuur! Ik vlieg met Qatar Airways van Amsterdam naar Doha, daar stap ik over in het vliegtuig naar Bangkok en kan mijn backpack route Thailand beginnen.

Reisschema Thailand dag 1

Dag 2 & 3: Fietsen en chillen in Bangkok 

Reisschema 30 dagen alleen Thailand

Na mijn aankomst in Bangkok eerst maar even bijkomen van de lange vlucht. Ik slaap in het Here hostel, een goed beoordeeld hostel op loopafstand van Khao San Road. De volgende dag ga ik fietsen door Bangkok! Ja dat kan, en het schijnt super tof te zijn. Met het Nederlandse bedrijf van Co van Kessel kun je Bangkok per fiets verkennen. Een activiteit die veel Nederlanders doen maar daarom vast niet minder leuk..!

Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi

Tijd om Bangkok te verlaten, ik hoor van iedereen dat Bangkok nogal overweldigend is dus ik wil hier niet te lang blijven. Aan het eind van mijn reis kom ik nog even terug in Bangkok. Ik vertrek naar Kanchanaburi, bekend van The bridge over the River Kwai, onderdeel van de dodenspoorlijn die is aangelegd in de tweede wereldoorlog. De reis van Bangkok naar Kanchanaburi zal ongeveer 4 uur duren heb ik gehoord. Ik hoop dezelfde dag nog even een kijkje te nemen bij de rivier en de brug. Op 14 november is ook het Loi Krathong feest met de wensballonnen, ik kan hier echter nog weinig over vinden maar ik hoop dat ik dit kan meemaken! In Kanchanaburi verblijf ik in het Canaan Guesthouse.

Reisschema Thailand, Kanchanaburi

Dag 5: Bezoek aan de Erawan watervallen

Reisschema Thailand Erawan watervallen

Vanuit Kanchanaburi kun je eenvoudig naar de Erawan watervallen. Deze prachtige waterval met helderblauw water mag zeker niet ontbreken in mijn reis. Douchen onder een waterval staat op mijn bucketlist. Een mooiere locatie om dit van mijn lijst af te strepen kan ik me niet bedenken!

Dag 6: Kanchanaburi – Bangkok – Chiang Mai

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma. Ik verlaat Kanchanaburi om terug te keren naar Bangkok. Vanaf Bangkok vertrek ik direct naar Chiang Mai. Ik ga een ticket voor de nachttrein boeken, een trein met een bed dus zodat ik de volgende ochtend wakker word in Chiang Mai. Je kunt dit ook met het vliegtuig doen maar een ritje in een nachttrein lijkt me een veel toffere belevenis!

Reisschema Thailand nachttrein chiang mai

Dag: 7 tot en met 10 Chiang Mai

Zipline Chiang Mai

Gedurende vier dagen verblijf ik in de stad Chiang Mai. In Chiang Mai is erg veel te doen, wat ik precies ga doen weet ik dan ook nog niet. Ik wil in elk geval gaan ziplinen door de jungle. Daarnaast lijkt het me leuk om te gaan raften, en misschien ergens olifanten te verzorgen. Ook kan je een dagtrip maken naar Doi Ithanon, de hoogste berg van Thailand. Veel backpackers bezoeken in Chiang Mai de Grand Canyon, dit lijkt mij ook erg leuk. Ik heb in Chiang Mai een hele mooie single room geboekt met kingsize bed. Voor 50 Euro verblijf ik 4 nachten in Absolute House, niet slecht toch?

Dag 11: Binnenlandse vlucht Chiang Mai – Surat Thani

Vandaag staat er weer een reisdagje op het programma. Geen trein dit keer maar een binnenlandse vlucht met Air Asia. Ik vlieg vanaf Chiang Mai naar Surat Thani (kosten, ong. € 50) en ga vanaf daar direct door naar Khao Sok. Hopen dat dit allemaal lukt in één dag.

Dag 12 t/m 13: Khao Sok National Park

Volgens velen is Khao Sok National Park een van de mooiste plekken die je kan bezoeken in Thailand. Ik ben dan ook van plan om hier een uitgebreide jungle tocht te gaan doen van 2 of 3 dagen. Je kunt hier slapen in een drijvende hut zonder stroom en toilet, back to basic dus! Maar misschien breng ik de nacht ook wel door in een hangmatje in de jungle, dat moet ik ter plekke even bekijken. Je kan hier wanneer je geluk hebt ook dieren spotten zoals Gibbons.

Ik heb nog geen jungle tour gevonden die ik wil boeken, waarschijnlijk doe ik dit ter plekke bij mijn hostel. Ik verblijf in Khao Sok hostel. Dit is waarschijnlijk 1 nachtje. Want daarna ga ik de jungle in!

Backpack route thailand Khao Sok
Khao Sok jungletocht Thailand

Dag 14: Khao Sok – Krabi

Tijd om Khao Sok te verlaten en koers te zetten naar de eilanden! De eerste twee week van de reis zijn behoorlijk druk, nu wordt het tijd om te relaxen op de prachtige eilanden die Thailand kent. Om de eilanden te bereiken ga ik eerst naar Krabi. Hier zal ik 1 nachtje slapen, ik denk even in een wat luxer hotel zodat ik kan bijkomen van mijn jungle avontuur.

Dag 15: Krabi – Koh Lanta

Let’s go to Koh Lanta! Na 2 drukke weken waarin ik ongetwijfeld veel gezien en gedaan heb is het tijd om te relaxen. Ik heb voor de laatste 2 weken nog geen accommodaties geboekt. Ik wil vooral zien waar het leuk is. En als het ergens niet leuk is ga ik gewoon verder naar het volgende eiland. Eiland hoppen dus! Ik heb wel een indicatie gegeven van hoe lang ik waar wil blijven, maar dat kan dus veranderen!

Dag 16 t/m 18: Koh Lanta

Alleen backpacken Koh Lanta

Tijd voor het eerste eiland van mijn alleen naar Thailand reis! Op Koh Lanta wil ik lekker rond gaan toeren met een gehuurde scooter. Zo veel mogelijk stranden bezoeken en lekker relaxen in de reggae barretjes die hier zijn te vinden. Daarnaast een beetje snorkelen, lezen, chillen in een hangmat, kanoën, ik zie het wel. Relaxed wordt het zeker!

Dag 19: Koh Lanta – Koh Lipe

Tijd om het relaxte Koh Lanta te verlaten en in te ruilen voor het paradijselijke Koh Lipe! Dit eiland staat bekend als één van de mooiste eilanden van Thailand. Witte stranden en een prachtige blauwe zee als ik ik de verhalen mag geloven. Vanaf Koh Lanta moet ik wel eerst een flink stuk varen (5 uur). Tickets voor de boot van Koh Lanta naar Koh Lipe kan je boeken op 12go.Asia.

Dag 20 t/m 22: Koh Lipe

Op Koh Lipe wil ik lekker gaan snorkelen. Hier schijnen de mooiste koralen en vissen te zitten.  Hier hoop ik wat mooie onderwater beelden te maken met de GoPro 😉 Waarschijnlijk ga ik hier ook mijn allereerste duik ooit maken. Ik wil namelijk een introductie duik gaan doen, en waar kan dat beter dan op een bounty eiland?

Alleen backpacken Koh Lipe

Dag 23: Let’s go to Maleisië!

Vanaf Koh Lipe kan je eenvoudig met de boot naar het Maleisische eiland Langkawi! Dit ga ik doen! Omdat ik vanaf Thailand naar Maleisië reis heb ik alvast even uitgezocht hoe dit werkt. Bij de boot kan je een visum regelen voor Maleisië, dat moet dus geen probleem zijn.

Dag 24 t/m 26: Langkawi (Maleisië)

backpacken Langkawi sky bridge

Langkawi is een groot eiland waar veel te doen is! En  het lijkt me super tof om naast Thailand ook nog een klein stukje Maleisië mee te pakken. Langkawi is bekend van de Sky Bridge, een brug vanwaar je een prachtig uitzicht hebt (zie foto). Je moet eerst omhoog met een cable car, hier wil ik natuurlijk een bezoek aan brengen. Voor de rest wordt het waarschijnlijk het eiland verkennen op een scooter. Ook kan je een boottocht maken door de mangrove. Na Langkawi zit mijn reis er alweer bijna op, nog even flink genieten dus!

Dag 27: Langkawi naar Kuala Lumpur

Ik had bedacht om van Langkawi naar Hat Yai te gaan en vervolgens van Hat Yai terug te vliegen naar Bangkok. Maar ik heb gelezen dat Langkawi naar Hat Yai nog best veel gedoe is. Toen bedacht ik een veel beter plan. Voor € 22 kan ik vanaf Langkawi naar Kuala Lumpur vliegen met Malaysia Airlines!! Dit is slechts 1 uurtje vliegen en dus veel sneller en bovendien leuker. Want zeg nou zelf, Kuala Lumpur klinkt toch een stuk beter dan Hat Yai? Na weken in hostel dorms te hebben geslapen is het tijd voor wat luxe. Ik slaap in een prachtige 5-sterren suite! In de accommodatie is een zwembad met uitzicht op de Petronas Twin Towers (zie foto)!! Benieuwd? De naam van de accommodatie is The Face Suites.

Backpackroute Thailand & maleisie

Dag 28: Kuala Lumpur naar Bangkok

Backpack route Thailand & Maleisië

Vandaag heb ik nog een paar uur in Kuala Lumpur. Ik wil graag nog omhoog bij de Twin Towers en genieten van het Maleisische eten. Ik kan tot 12.00 uur in mijn suite blijven dus daar zal ik ook zeker even van genieten. Aan het eind van de middag pak ik alweer het vliegtuig naar Bangkok. Dit keer weer met Air Asia, kosten ongeveer € 50.

Dag 29: Bangkok

De laatste dag van mijn backpack route door Thailand & Maleisië! Geen idee wat ik nog ga doen, misschien even een bezoek brengen aan een van de vele shopping malls. Mijn vliegtuig vertrekt om 1.35 uur ‘s nachts dus ik heb nog een hele dag in Bangkok te besteden.

Dag 30: Bangkok – Amsterdam

Tijd om Thailand te verlaten! Vandaag vlieg ik terug naar Amsterdam met hopelijk veel mooie avonturen en foto’s die ik met jullie kan delen via About Travel! Ga je mijn Backpack route door Thailand zelf ook doen? Laat het me even weten!

8 Comments

  1. José Kooi 3 oktober 2016
  2. Gerjan 4 oktober 2016
  3. Loes en Suus op reis 16 oktober 2016
    • Lauris Kooi 19 oktober 2016
  4. Esther 18 oktober 2016
    • Lauris Kooi 19 oktober 2016
  5. Karlijn Jongen 30 oktober 2016