Texel in top 10 Lonely Planet

Zijn ze mooiste bestemmingen altijd het verste weg? Zeker niet!  Op de 9e plaats van de Lonely Planet Best in Europe staat namelijk ons eigen Nederlandse eiland Texel. Wie had dat gedacht? Texel in dezelfde lijst als Venetië, Tenerife en de Franse Dordogne. Maar wat is er nou zo mooi aan Texel? In september ga ik zelf naar Texel, daarom zocht ik alvast uit wat Texel zo bijzonder maakt… daarom hier 8 redenen waarom je naar Texel moet gaan!

1. Slechts 20 minuten varen

Texel is vanaf Den Helder slechts 20 minuten varen! Je bent er dus super snel, het eiland ligt namelijk maar 4,2 km van de kust. Geen lange reis dus, je vakantie kan bijna direct beginnen!

2. Grootste eiland van Nederland

Texel is met 463,3 km² het grootste eiland van Nederland. Een bezoek aan Texel is dus echt de moeite waard, want er is genoeg te zien.

3. Bijzonder natuurgebied de Slufter

Op Texel vind je een heel bijzonder natuurgebied genaamd de Slufter. Dit natuurgebied staat in open verbinding met de Noordzee waardoor het bij storm onder water loopt. Dit bijzondere kwelderlandschap moet je zeker bezoeken!

4. De knalrode vuurtoren

Een echt eiland heeft natuurlijk een vuurtoren, Texel heeft er een van de allermooiste. Deze knalrode vuurtoren uit 1864 kun je voor € 4 beklimmen. Aan het einde van de 153 treden heb je een prachtig uitzicht over Texel. Van maart t/m oktober is de vuurtoren dagelijks van 10:00 tot 17:00 geopend.

10 tips Texel - Vuurtoren

5. Nationaal park duinen van Texel

Natuurlijk heeft Texel ook prachtige duinen, het eiland heeft zelfs een nationaal park. Aan de westkant van het eiland vind je Nationaal Park Duinen van Texel. In dit gevarieerde natuurpark vind je een grote variëteit in landschappen. Het park heeft een oppervlakte van 43 vierkante kilometer, genoeg te zien dus!

Texel lonely Planet - Duinen

6. Kilometerslange kustlijn

Texel heeft een prachtige kilometerslange kustlijn. Een heerlijke strandwandeling of heerlijk relaxen op je handdoekje en genieten van de zon is hier geen enkel probleem!

7. Bezoek de twee natuurmusea

Even genoeg van het strand? Op Texel vind je twee natuurmusea die het bezoeken waard zijn.

De Eureka Orchideeën en Vogelbush is een grotendeels overdekte tuin met losvliegende tropische vogels. Ook zijn er demonstraties met roofvogels te zien. In de vlindertuin kun je genieten van prachtige vlinders.

Wil je zeehonden zien? Breng dan een bezoekje aan Ecomare, hier bevindt zich namelijk een zeehondenopvang. Naast zeehonden kun je hier ook bruinvissen bewonderen. Zorg ervoor dat je rond voedertijd komt dan kun je zien hoe de dieren gevoerd worden.

8. Bruisende badplaats de Koog

Gezellige restaurantjes, terrasjes en kroegjes vind je in de bruisende badplaats de Koog. Ook ’s avonds hoef je je dus niet te vervelen op Texel.