Stedentrip Gdańsk

Een stedentrip Gdańsk, heel iets anders dan mijn backpack avonturen in Thailand en Maleisië, maar ik had er erg veel zin in. Dit keer niet alleen, maar samen met twee vrienden op pad voor een weekendje Gdańsk vanaf Groningen Airport Eelde. Super handig zo’n vliegveld vlakbij huis! Voor ongeveer 60 Euro per persoon heb je een retourtje. En als je goed zoekt kan het nog wel goedkoper.

Accommodatie tip Gdańsk

Na een korte vlucht met Wizzair, van iets meer dan 1 uur, kwamen we aan op het mooie nieuwe vliegveld in Gdańsk. Hier stond de taxi chauffeur al klaar met een bordje met mijn naam er op. Hij bracht ons naar onze accommodatie, een heuze loft. Zoals verwacht bleek de loft een prachtig luxe appartement. Kookeiland, drie slaapkamers, badkamer met bad, een balkon en een mooi uitzicht over het water. Vrijdag t/m maandag voor € 300 euro. De naam van de accommodatie? Stay-Inn river front lofts.

Bezienswaardigheden Gdańsk

Gdańsk is van oorsprong een Hanzestad, gelegen aan de Oostzee. Bij aankomst in de binnenstad bleek direct dat het ene prachtige stad is met mooie architectuur. Oude gekleurde panden en een gezellig plein met (verwarmde) terrasjes.
Als echte hamburger liefhebbers hadden we al een restaurant uitgezocht, Original burger is wel een aanrader! Prima burgers voor een goede prijs en het eerste Poolse biertje.

Reuzenrad Gdansk
Voor een mooi uitzicht over de stad is er een reuzenrad in de stad, deze schijnt niet het hele jaar aanwezig te zijn maar in april was die in elk geval al aanwezig.. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de oranje daken, oude gebouwen en de kathedraal (zie omslagfoto).
stedentrip Gdansk

Veel terrasjes
In Gdańsk vind je veel terrasjes, zowel op het plein in het centrum als langs het water. Heel gezellig en meestal ook verwarmd met een terrasverwarmer. Op de terrasjes na is er niet zo gek veel te doen in Gdańsk, er zijn enkele musea maar die hebben wij niet bezocht. Ik zou je daarom aanraden om te gaan wanneer het mooi weer is, dan kan je in elk geval genieten van de terrasjes en een bezoek brengen aan badplaats Sopot waarover later meer.

Uitgaan in Gdańsk

Van verschillende mensen had ik gehoord dat je in Gdańsk absoluut een bezoek moet brengen aan Bunkier. Dit is een uitgaansgelegenheid in een oude oorlogsbunker. Onderweg naar de bunkier bleek dat niet alles in Polen mooi onderhouden is. Na een tijdje lopen kwamen steeds meer in een ghetto terecht. Gelukkig maakte de binnenkomst in Bunkier veel goed. Een hele vette club met verschillende verdiepingen, hipster aankleding met pallets en een oude motor en goede muziek! Het uitgaan begint hier gelukkig een stuk eerder dan in Groningen, ik denk dat we rond 22.00 uur binnen waren en het was direct gezellig.

stedentrip Gdansk - Bunkier

Bunkier Gdansk

Bezoek de bruisende badplaats Sopot

Wanneer je bent uitgekeken tijdens je stedentrip Gdańsk, wat ik me goed kan voorstellen wanneer je een lang weekend gaat, dan is Sopot the place to be! Sopot is een bruisende badplaats op ongeveer 20 minuten (met de taxi, maar trein kan ook) van Gdańsk. Tip: Ga wanneer het mooi weer is, dan kan je hier heerlijk op het strand liggen en wandelen over de enorm lange pier. Gelukkig hadden wij mooi weer, 22 graden in begin april!

Strand Sopot

Pier in Sopot

Stedentrip Sopot en Gdansk

Naast het strand en de pier vind je in Sopot veel leuke restaurants en luxe hotels en clubs. Sopot wordt dan ook niet voor niets het Ibiza van Polen genoemd. We hebben ons nog laten tekenen door een heuse Poolse straattekenaar maar aangezien niemand kan raden wie van de drie ik ben kunnen we wel concluderen dat deze Poolse kunstenaar weinig talent had.

Sopot terrasje

Uitgaan in Sopot

Nadat we overdag hadden genoten van het strand in Sopot besloten we ’s avonds om wederom een taxi naar Sopot te pakken. Na een tijdje zoeken en meerdere malen aangesproken te worden door proppers van stripclubs, die we succesvol wisten af te wimpelen hadden we een leuke normale club gevonden genaamd Dream Club. Er werd even getwijfeld of we met onze t-shirts naar binnen mochten maar gelukkig was dit geen probleem.

Binnen bleek direct dat dit niet zomaar een club was maar een behoorlijke luxe. Vrouwen in jurkjes en op hoge hakken en mannen in overhemd met strik. We vielen dus wel een beetje uit de toon met onze t-shirts maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd goede muziek gedraaid en het was erg gezellig. Voor Poolse begrippen waren de drankjes hier erg duur, 4 euro voor 25 cl bier. Maar voor ons Nederlanders goed te betalen als je bekijkt hoe luxe de club was. Dream Club in Sopot is dus wel een aanrader! We namen ook nog even een kijkje in de andere club in het pand genaamd Ego maar deze was niet zo leuk als Dream Club.

Dream club Sopot

Conclusie stedentrip Gdańsk

Gdańsk is een hele mooie historische stad met gezellige terrasjes en met een hele toffe club genaamd Bunkier. Met mooi weer kun je je hier goed vermaken dankzij de terrasjes. in de winter denk ik dat je hier vrij snel bent uitgekeken. Gelukkig kun je met de taxi in 20 minuten naar Sopot, een bruisende badplaats met een mooi strand en leuke restaurants en uitgaansgelegenheden. Een weekendje Gdańsk is wat mij betreft een echte aanrader! Vanaf Groningen airport Eelde ben je er bovendien super snel.