Op de Vespa door Toscane

Het is bijna weer zover, een nieuwe vakantie staat op het programma! Dit keer geen verre reis naar Azië maar een reis naar eén van mijn favoriete landen in Europa, Italië. Ik heb altijd al een keer op vakantie gewild naar Toscane vanwege de typische Italiaanse stadjes en dorpjes. Vorig jaar kwam ik op Facebook iets heel tofs tegen, een trip op een klassieke Italiaanse Vespa door Toscane. Een betere manier om Italië te ontdekken is er natuurlijk niet! Deze Vespa trip kon ik maar niet vergeten, maar om in mijn eentje mee te doen sprak me wat minder aan. Nu eén jaar later, heb ik een vriendin die toevallig ook nog van scooter rijden en reizen houdt. Toen ik de trip aan haar liet zien was ze direct enthousiast en besloten we om snel te boeken, er waren nog maar een paar plekjes beschikbaar!

De trip wordt georganiseerd door The Vespa trip een organisatie uit België die nog meer toffe en unieke trips organiseert. Het handige van deze georganiseerde trip is dat je bagage door de organisatie naar het volgende hotel wordt gebracht, wel zo handig, want met je koffer op een scooter is natuurlijk lastig rijden. Als deelnemer krijg je een Vespa en een roadbook, vervolgens kun je elke dag kiezen om met de groep mee te gaan of om zelf de route te volgen. We betalen € 490 per persoon inclusief hotels, huur van 1 scooter en elke ochtend ontbijt. Wat mij betreft een prima prijs voor een heel bijzonder en uniek avontuur.

Vespa roadtrip Italië - Toscane

Vespa trip route door Toscane

Ben je benieuwd naar de route die we gaan afleggen op de Vespa? Er zijn bij The Vespa Trip twee verschillende startpunten mogelijk, Pisa of Florence. Bij ons was alleen Florence nog beschikbaar, maar uiteindelijk leg je dezelfde route af dus veel maakt het niet uit. Klein nadeel is dat we op Pisa vliegen en dus eerst naar Florence moeten, maar dat is makkelijk te doen met de trein. We konden goedkoop vliegen van Eindhoven naar Pisa met Ryanair.

Vanuit Florence leggen we de volgende route en afstanden af op onze scooter:

Dag 1: Welkomstcocktail in Florence
dag 2: Florence – Vinci – Lucca (95 KM)
Dag 3: Lucca – Motefegatesi – Lucca (78 KM)
Dag 4: Lucca – Beach – Pisa (48 KM)
Dag 5: Pisa Pontedera – San Gimignano – Siena (130 KM)
Dag 6: Siena – Radda in Chianti – Florence (85 KM)
Dag 7: Einde Vespa trip door Toscane

Na de Vespa trip blijven we nog 3 dagen in Italië. We zullen vanuit Florence met de trein richting de kust gaan, naar het stadje La Spezia. Vanuit hier is het mogelijk om Cinque Terre te bezoeken, dit zijn 5 beroemde plaatsen aan de rotsachtige kust. Het uitzicht op onderstaande foto heb je ongetwijfeld wel eens gezien!

Cinque Terre in Italie

Inmiddels zijn we terug van de Vespa Trip, wat een geweldige ervaring. Lees hier het reisverslag: Op de Vespa door Toscane

De gebruikte Vespa trip foto is eigendom en afkomstig van http://thevespatrip.com