Deel 1 van de panoramaroute

Na de lange rit van gister vandaag een kort ritje van Sabie naar Graskop (30 KM). Iets minder spektakel voor de lezers thuis want geen verkeerd gehuurde huurauto’s en tolwegen maar wel geweldige uitzichten.

De Panoramaroute begint in Sabie en staat bekend om een aantal prachtige plekjes. Vanwege het korte ritje konden we uitgebreid de tijd nemen.

Na een prima ontbijt in Sabie was het tijd voor de eerste stop, de Mac Mac Falls. Hier vind je geen happy meals en Big macs maar wel een mooie waterval!

Mac Mac Falls Panoramaroute
De Mac Mac falls met regenboog

Na de Mac Mac falls reden we door richting Pinnacle. Om hier te komen reden we alvast door Graskop. Hier blijkt mijn vader een eigen restaurant te hebben, waarover later meer.

The pinnacle is een bijzondere rots in een prachtig landschap. Moeilijk uit te leggen dus hieronder zie je een foto.

Pinnacle Rock panoramaroute

Na The pinnacle was het tijd voor één van de bekendste punten van de Panoramaroute; God’s Window. Het was overal super rustig tot nu toe, maar hier was het wel wat drukker.

God's Window Panorama route
Na een korte wandeling door de jungle nog een mooi uitzicht.

Na God’s Window was het tijd om weer terug te gaan richting Graskop waar we vannacht slapen. Onderweg kwamen we nog langs Lisbon Falls. Tijd genoeg, dus toch maar even kijken! Daar kregen we geen spijt van, we werden getrakteerd op een super mooie waterval!

Lisbon falls, Panoramaroute

Na alle mooie stops was het tijd voor lunch. Blijkt dus dat Harrie (mijn vader) een eigen pannekoeken restaurant heeft in Graskop. Daar moesten we natuurlijk heen. Dat geloven jullie vast niet, dus hier een foto.

Harrie's pancakes Graskop
Biltong @ harrie's
En nog biltong ook. Natuurlijk een zakje gekocht.

We zitten nu in het restaurant achter onze eigen lodge. Spelletje, heerlijk bier, en veel te lekkere Samosa.

Morgen staat de rest van de Panoramaroute op het programma en dan door naar onze lodge bij het Krugerpark. straks nog even eten, de eigenaar raadt de krokodil kebab aan.. ik denk er nog even over.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.