Deel 2 van de Panoramaroute

Gister hebben we deel 2 van de Panoramaroute gereden. Na een regenachtig en mistig begin in Graskop klaarde het gelukkig al snel op!

We bezochten Bourke’s Luck Potholes, een prachtige canyon met rotsen die zijn uitgesleten in de vorm van potholes.

Bourke’s Luck Potholes
Bourke’s Luck Potholes. Bijzonder gevormde rotsen.
Bourke’s Luck Potholes canyon

Na de potholes was het tijd om door te gaan naar het laatste punt, Three rondavels (rondavels zijn ronde Afrikaanse huisjes / hutjes, deze bergen hebben dezelfde vorm). Dit is het absolute hoogtepunt van de Panoramaroute en hier kan je ook de Blyde river Canyon zien.

Three rondavels
Three rondavels panoramaroute
Blyde river canyon panoramaroute
Blyde river canyon
Giraffe Thornhill safari lodge

Na de Panoramaroute was het tijd om door te rijden naar onze lodge bij het Krugerpark. Deze lodge ligt in een privé wildpark. Helaas moesten we de laatste 12 km over een dirt road met veel hobbels. Maar door rustig te rijden was het uiteindelijk wel te doen met de Nissan, en stiekem best leuk.

Bij de ingang van de lodge stond een giraffe ons al op te wachten, geweldig! Ook voor onze lodge liepen een paar giraffes en een struisvogel.

‘s avonds hebben we nog heerlijk gegeten, de bobotie was echt heel lekker! Daarna vroeg gaan slapen want om 4.40 uur ging de wekker voor een full day safari in het Krugerpark met gids.

We zijn nu net terug van de safari. Een geweldige ervaring en ik kan alvast vertellen dat we super veel dieren hebben gezien. Later meer!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.