Snorkelen bij een scheepswrak op Koh Tao

Wil je gaan snorkelen op Koh Tao? Koh Tao heeft genoeg mooie plekjes. Wil je een keer iets anders dan de bekende plekken? Dankzij een instructrice van een duikschool ontdekte ik een hele toffe plek om te snorkelen bij een scheepswrak! Super tof!

En het mooie is, je hebt niet eens een boot of een dure snorkeltour nodig om op deze plek te komen! In dit blogartikel vertel ik je hoe je deze snorkelplek kunt vinden. Naast het scheepswrak kun je hier ook genieten van de meest kleurrijke vissen.

Snorkelen bij Sensie Paradise beach resort

Het scheepswrak ligt slechts enkele meters uit de kust, je zwemt er dan ook binnen een paar minuutjes heen. Om hier te komen moet je naar Sensie Paradise beach resort gaan. Wij reden hier met de scooter heen, het ligt in de buurt van de Mae Haad pier.

Je kan je scooter bij het resort parkeren en dan loop je naar de diveshop op het resort. Hier kan je eventueel een snorkel en flippers huren als je deze zelf niet hebt. Als je deze zelf hebt dan kun je naar bungalow 315 lopen.

Als je vanaf deze plek het water ingaat dan zie je binnen enkele minuten het scheepswrak aan de rechterkant. Het is een behoorlijke boot van zeker 10 meter! Deze ligt binnen de gele lijnen, dus je vindt het sowieso. Het water is hier door de vele stenen erg helder dus je hebt veel zicht. Het is wel verstandig om binnen de lijnen te blijven anders krijg je misschien problemen met boten. Helaas heb ik geen beelden van onder water, maar het is sowieso het leukste om je te laten verrassen toch?

Toen wij er waren kwamen we slechts twee andere snorkellaars tegen. Toen ik vertelde over het scheepswrak zeiden ze dat ze van niks wisten. Erge bekend is deze plek dus niet, met een beetje geluk heb je het hele water voor jezelf.

Persoonlijk vond ik de mooiste plek om te snorkelen in Koh Tao. Doordat het geen bekende plek is en omdat er een mooi scheepswrak ligt mag je deze snorkelplek op Koh Tao zeker niet overslaan.

Na afloop gingen we nog even stiekem zwemmen in de zwembaden van dit luxe resort. Helaas was dat niet de bedoeling, dat was alleen voor gasten. Maar je kan het altijd proberen natuurlijk 😉

Snorkelen op Koh Tao bij een scheepswrak? Dit is de locatie!
Snorkelen scheepswrak Koh Tao.
Zo ziet het strandje er uit waar je moet gaan snorkelen om het scheepswrak te zien.