Op safari in het Krugerpark

Na de prachtige uitzichten op de panoramaroute was het tijd om op safari te gaan! We verbleven de eerste twee nachten in een lodge in een privé wildpark dichtbij Krugerpark.

Dit was een super mooie lodge met giraffen, impala’s en zelfs struisvogels die door het kamp liepen.

Bij de lodge boekten we een full day kruger safari met gids. We moesten al om 05.00 uur vertrekken, dus vroeg opstaan. ‘S ochtends zijn de dieren het meest actief, daarna is het vaak te warm.

We hadden geluk, er waren slechts 2 anderen dus we zaten met 4 personen in een 10-persoons safari voertuig. We hebben super veel dieren gezien, maar de mooiste foto’s staan op de camera omdat de dieren vaak ver weg zijn.

Met een gids op safari is echt super tof. Hij is hier geboren en weet alles van de dieren. Ook heeft hij super goede ogen! De gids zag zelfs olifanten op meer dan 500 meter afstand tussen de bomen, terwijl hij aan het rijden was!

Dankzij de gids is het gelukt om in één dag de big 5 te spotten!

Een luipaard slapend onder een boom. De moeilijkste van de big 5 maar wij zagen ‘m al super snel! Wat een mooi beest.
Olifant sloopt boom. Daarom zijn er dus zoveel kapotte bomen..

De andere leden van de big 5 waren helaas te ver weg voor een goede telefoon zonder zoom. Vooral de leeuwen waren heel tof om te zien. De gidsen communiceren met elkaar en daarom was het bekend dat er ergens leeuwen waren, maar niemand zag ze meer.

We gingen toch maar even kijken, want volgens de gids moesten ze er zijn. En ja hoor, hij spotte een heel klein geel streepje in het hoge gras. Met de verrekijker was inderdaad te zien dat dit een leeuw was. Terwijl we naar de leeuw keken kwam er plotseling meerdere leeuwen omhoog, wow!

In de verte liep een kudde gnoes en die stonden duidelijk op het menu van de leeuwen. Volgens de gids was het nu tijd voor live National Geographic, super spannend! 2 leeuwinnen slopen langzaam in de richting van de kudde gnoes die niks door leken te hebben. Plotseling kwamen er ook nog 2 mannetjes leeuwen uit het hoge gras, wow die zijn echt imposant!

Langzaam slopen de leeuwen verder. Zou het echt gaan gebeuren? Helaas, de gnoes hadden het blijkbaar door, ze renden weg en de leeuwen haakten af.

De gids zei dat leeuwen niet vaak overdag jagen, dan worden ze te makkelijk gespot. Helaas voor ons! Maar toch geweldig om te zien.

Na een lange safari dag kregen we heerlijk eten, het was tijd voor een Zuid-Afrikaanse braai waar ik al op had gehoopt! Vooral de boerewors (Afrikaanse braadworst) was super lekker.

Zelf rijden door het Krugerpark.

De volgende dag was het tijd om met onze eigen auto door het park te gaan rijden. We slapen deze nacht in Lower Sabie, een van de rest camps in het Krugerpark. Dit was dik 4 uur rijden want vanwege de dieren mag je niet harder dan 50.

Zonder gids bleek het een stuk lastiger om dieren te spotten, maar zelf door het park rijden met af en toe een overstekende zebra of impala is al geweldig.

Maar we hadden geluk, een andere toerist tipte ons dat ze net een neushoorn hadden gezien. Snel erheen gereden en ja hoor, op nog geen 20 meter liep een gigantische neushoorn, woow! Die hadden we met de gids alleen nog maar als stipje in de verte gezien, maar zo dichtbij is het echt een mooi beest. En hij had zelfs zijn hoorn nog! (worden soms verwijderd omdat ze dan niks waard zijn voor stropers).

Wat een prachtig beest!

Hoe dichter we bij Lower Sabie kwamen hoe mooier het werd. Hier stroomt een rivier dus het is veel groener en daardoor meer eten voor dieren. Hier zagen we nog leeuwen van iets dichterbij én baby hyena’s. Lower Sabie is ook het drukste qua toeristen, logisch want het is hier super mooi. Iedereen zegt altijd dat Kruger erg druk is maar ik vond het juist erg rustig.

Lower Sabie restaurant met uitzicht over de Sabie rivier die vol met nijlpaarden en krokodillen zit.

Ook nu was het weer vroeg slapen want in Lower Sabie stond een ochtend safari op het programma. Die begon al om 03.45 uur! Toen de wekker regende het ook nog super hard.

Gelukkig was het wel de moeite waard. We begonnen in het donker en met lampen zochten we naar oplichtende ogen. Dit leverde niet heel veel op maar al snel werd het licht. Toen zagen we ineens een kudde leeuwen liggen met kleintjes. Geweldig!

Hier liggen de leeuwen. Niet heel goed te zien denk ik?

Niet veel later stond er een kudde hyena’s op de weg met kleintjes.

Hyena’s omsingelen de safari truck.

Ook zagen we nog een honey badger (zeer moeilijk te spotten volgens de gids) en nog een baby impala, die zelfs de gids nog nooit had gezien. Het was het vroege opstaan wel waard.

Vervolgens hebben we zelf nog weer door het park gereden en veel olifanten gezien. Vannacht hebben we in een safaritent geslapen.

Straks rijden we door naar Swaziland (tegenwoordig eSwatini) naar een locatie in het Hlane park zonder stroom, dus ook geen internet. Tot later!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.