Het is geweldig in Drakensbergen

Op het moment van schrijven zit ik onder de veranda van het appartement waar we verblijven. Een gigantische villa met enorme tuin. Zojuist vloog hier een prachtige kolibrie op nog geen 10 meter afstand. Helaas is het beestje mij net te snel af, geen foto dus.

Onze luxe villa

De afgelopen dagen hebben we doorgebracht in Drakensbergen een prachtig gebied met geweldig mooie bergen.

Nadat we zijn vertrokken uit Dundee reden we rechtstreeks naar Drakensberg Canopy tour. Hier zijn we gaan ziplinen tussen de bomen met prachtig uitzicht op de bergen. In totaal hebben we er 12 gedaan waarvan de langste 180 meter was. Heel leuk om te doen!

Na het ziplinen zijn we naar onze accommodatie gereden in Champagne Valley, dit ligt in Centraal Drakensbergen.

De volgende ochtend hebben we een hike gedaan vanaf Monk’s Cowl, vlakbij onze accommodatie. Je moet je hier registreren in een register en vertellen wat je plannen zijn. Dit is vooral handig voor echte hikers die bijvoorbeeld naar Cathkin Peak gaan (meer dan 12 uur en boven de 3000 meter).

Maar ook voor onze hike (de Nandi fall hike) van 8km kan het handig zijn. Bij terugkomst moet je dit aangeven zodat ze precies weten wie er nog in de bergen zijn.

De prachtige groene Drakensbergen

Uiteindelijk hebben we ruim 10 kilometer gelopen in minder dan 4 uur. Een geweldige hike maar op het eind wel erg warm. Lauris heeft nog even een verkoelende duik genomen in de ijskoude rivier, brr!

Nandi falls, een mooie waterval in de bossen.
Handig zo’n wandelstok in de bergen.

Gister zijn we vertrokken naar Underberg. Dit was 3 uur rijden volgens Google Maps, en een andere route die niet via de snelweg ging maar door de bergen was maar 5 minuten langer.

Natuurlijk kozen we voor deze route. De reis voorliep voorspoedig en na 1.5 uur rijden kwamen we zelfs op gloednieuw asfalt terecht zonder potholes. Maarja het blijft Afrika dus dit zou vast niet zo blijven dachten we. En ja hoor, nog geen 15 minuten later ging de gloednieuwe weg over in een niet alleen door ons, maar inmiddels ook door de Nissan Almera, zo gevreesde dirt-road.

En we moesten nog 70 km.. shit! Kijkend naar de kaart ging dit dwars door de bergen. Dat zouden we niet binnen 3 uur redden. Er zat dus niks anders op dan 1 uur lang terug te rijden om alsnog via de snelweg naar Underberg te gaan. Dat zou nog steeds sneller zijn en ook een stuk beter voor de auto.

Gelukkig waren we op tijd vertrokken en rond 13.30 kwamen we aan bij onze accommodatie ( die van de foto boven). Hier hebben we heerlijk gerelaxed en ‘s avonds was het uiteraard tijd voor een braai met traditionele boerewors en steak.

Vandaag stond één van de hoogtepunten van onze reis op het programma, de Sani Pass. We hadden een tour geboekt met een guide die ons in een 4×4 (normale auto’s zijn verboden) omhoog zou brengen. De Sani Pass is een ruim 8 kilometer onverharde hel die loopt tussen de grens van Zuid-Afrika en die van Lesotho.

Wat een belevenis was dit! De weg was nog slechter dan verwacht. Logisch dat normale auto’s hier niet zijn toegestaan. Volgens de gids noemen ze dit een African massage, en zo voelde het gestuiter ook.

De kronkelwegen van de Sani Pass.

Tijdens het beklimmen van de pass heb je echt prachtige uitzichten op de bergen.

De twaalf apostelen.

Eenmaal boven hebben we gekeken hoe de traditionele inwoners van Lesotho leven. Eerst hebben we het hutje van een schaapsherder bekeken en daarna nog een mini dorpje waar we lokaal brood (lekker en vers) en bier (bah zuur) konden proeven.

In dit mini hutje woont een schaapsherder in Lesotho 8 maanden per jaar. Hij slaapt op een steen met schapenvel.

Na het zien van het lokale leven in de hoge bergen van Lesotho was het tijd om te gaan lunchen in the highest pub in Africa met natuurlijk een lokaal biertje.

Maluti, lokaal bier in the highest pub in africa.

Na een lekkere lunch reden we weer naar beneden naar Zuid-Afrika. Dit was zo mogelijk nog hobbeliger dan de heenreis. Bij terugkomst moest ons paspoort nogmaals gestempeld worden, zo hebben we in een paar uur tijd er weer 3 stempels bij.

We hebben een geweldige dag gehad met een belevenis om nooit te vergeten!

Morgen vertrekken we naar Durban om de Nissan Almera alweer in te leveren, hij moet het nog even volhouden dus. De dag daarna vliegen we naar Kaapstad!

Toch nog een kolibirie weten te fotograferen in de tuin.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.