Nieuw avontuur; backpacken in Indonesië

Nog maar 4 weekjes en dan is het eindelijk tijd voor een nieuwe avonturen in de vorm van een verre reis! Nadat ik lange tijd dacht om in 2018 met een camper door Canada te reizen is het uiteindelijk heel iets anders geworden: backpacken in Indonesië! Benieuwd waarom? Met een camper door Canada reizen lijkt me geweldig, maar is ook wel iets dat je op latere leeftijd kunt doen. Of een avontuurlijk backpackavontuur dan nog mogelijk is weet je maar nooit en Indonesië stond ook hoog op mijn lijstje!

Na mijn soloreis door Thailand en een klein stukje Maleisië ontdekte ik hoe geweldig Azië is, daar moet ik meer van zien! Indonesië trekt mij daarin het meeste aan vanwege de ongetwijfeld heerlijke Indonesische keuken en de prachtige natuur, eilanden, cultuur en vulkanen. Een vulkaan beklimmen lijkt mij geweldig en staat dan ook op de planning. De grote lijnen van de reis zijn inmiddels gepland, en ik ga dit keer niet alleen, vinden mijn ouders vast niet zo erg! 😉 Dit keer ga ik samen met mijn vriendin en mijn broer en schoonzus. Gezellig met zijn vieren dus.

Ben je benieuwd wat er allemaal op het programma staat? Lees dan snel verder!

Terug naar waar mijn vorige avontuur eindigde, Kuala Lumpur

18 augustus vertrek ik samen met mijn vriendin naar Kuala Lumpur! Voor wie mijn blog trouw gevolgd heeft, dat is inderdaad de plek waar mijn vorige reis ongeveer geëindigd is, puur toeval maar zeker leuk! Voor de oplettende lezer, ja mijn broer en schoonzus gaan ook mee, maar die vliegen 1 dagje later. Dankzij de tips van flyingblue.guru wist ik voor € 180 twee KLM tickets (enkele reis) te scoren naar Kuala Lumpur! Die kon ik natuurlijk niet laten liggen, vandaar dat we niet samen vliegen. In Kuala Lumpur blijven we een paar dagen om even bij te komen, vorige keer was ik hier maar 1 dag dus er is nog genoeg te zien.

Slapen in de jungle

De reden dat we naar Kuala Lumpur vliegen is omdat we vanaf hier eenvoudig naar Medan, op het eiland Sumatra, kunnen vliegen. Op Sumatra gaan we een jungletrekking doen in Bukit Lawang. Hier zullen we een nacht slapen in de jungle, awesome! Sumatra is samen met Borneo de enige plek waar je Orang-Oetans kan zien, dit is dan ook de reden dat we hierheen gaan! Als ik de verhalen zo lees is de kans 100% dat we ze gaan zien in het Nationaal park Gunung Leuser.

Yogjakarta en de Borobudur

Nadat we de jungle onveilig hebben gemaakt vliegen we snel door naar Yogjakarta op het eiland Java. Hier staat onder andere een trip naar de beroemde en grootste Boeddhistische tempel ter wereld, de Borobudur in de planning. Hier hoop ik met mijn passie voor fotografie natuurlijk mooie foto’s van te maken, het liefst met zonsopgang! Daarnaast schijnt Yogjakarta ook erg leuk te zijn.

Bromo Vulkaan

We rijzen met de trein vanaf Yogja door naar Malang. Vanaf hier zullen we een bezoek brengen aan de Bromo vulkaan. Door de recente aardbevingen op Lombok kan het beklimmen van de Rinjani helaas niet doorgaan.

Relaxen op Nusa Penida en Nusa Lembongan

Na de Bromo vulkaan reizen we door naar Surabaya en pakken we het vliegtuig naar Bali. Vanaf Bali pakken we de boot naar Nusa Penida. Dit schijnt een geweldig eiland te zijn met een ruige natuur en hele slechte wegen. Volop avontuur dus!

Hoelang we hier precies blijven moeten we even bekijken, maar het is de bedoeling om daarna met de speedboot door te gaan naar het eiland Nusa Lembongan. Dit schijnt een prachtig eiland te zijn en het is er mogelijk om te snorkelen met reuzenmanta’s als je geluk hebt! Voor wie niet weet wat een Reuzenmanta is, dit zijn roggen met een spanwijdte tot wel 7 meter. Stel je voor dat je daar naast zwemt!

Nog even een paar dagen Bali

Na het relaxen op de eilandjes is het plan om nog even naar Bali te gaan. Waarschijnlijk gaan we hier wat rijstvelden bekijken in Ubud. De reden dat we naar Bali gaan is omdat we vanaf Denpassar op het vliegtuig stappen naar onze laatste bestemming; Singapore!

Terug naar huis vanaf Singapore

Het voordeel van een enkele reis boeken is dat je vanaf een andere plek weer terug kunt vliegen. Vanaf Singapore heb ik wederom twee goedkope tickets kunnen scoren. Hier zullen we nog even 2 dagen genieten van deze geweldige stad (als ik de verhalen mag geloven). En dan is het dus alweer tijd om naar huis te gaan!

Nog even 4 weekjes werken en dan is het alweer zover, ik kan niet wachten! Wil je mij volgen? Hou dan mijn facebookpagina en Instagram in de gaten. Daarnaast probeer ik natuurlijk ook hier af en toe een update te plaatsen, maar dat kan soms lastig zijn.

1 gedachte over “Nieuw avontuur; backpacken in Indonesië”

  1. Door de aardbevingen op Lombok is het op dit moment helaas niet meer mogelijk om de Rinjani vulkaan te beklimmen. We gaan daarom niet meer naar Lombok, en het wordt helaas ook afgeraden om naar de Gili’s te gaan. In plaats daarvan blijven we iets langer op Java en bezoeken we de Bromo Vulkaan. Daarna reizen we door naar Nusa Penida en Nusa Lembongan.

Reacties zijn gesloten.