Dag 4 tot en met 7 alleen in Thailand

Momenteel zit ik in mijn hostel in Chiang Mai, en is het alweer een week geleden dat ik vertrok naar Thailand. Mijn laatste blog sloot ik af met een bezoek aan de River Kwai. Inmiddels heb ik alweer veel leuke dingen gedaan, dus ik zal jullie even bijpraten.

Erawan watervallen

Op dag 4 ben ik vanuit Kanchanaburi met de local bus naar Erawan gereisd. Een belevenis opzich, want de locale Thaise bussen vallen nog net niet uitelkaar. Leuk om eens mee te maken. In Erawan heb ik de watervallen bezocht. Helder blauw water waar je bovendien in kan zwemmen! Ik heb altijd al eens willen douchen onder een waterval dus dat heb ik natuurlijk gedaan. Het was lekker rustig omdat ik op een maandag ging. Het was wel erg warm, de watervallen bestaan uit 7 niveau’s, en ik wilde natuurlijk het hoogste niveau bereiken. Eenmaal boven was de verfrissende duik erg welkom! Een paar verdiepingen lager was het mogelijk om van de rotsten te glijden, als een soort natuurlijke glijbaan, leuk om te doen! De vele vissen willen graag aan je voeten knabbelen, een vreemd gevoel.

image image image image

Loy Krathong festival in Kanchanaburi

In het guesthouse (Canaan Guesthouse, aanrader!) had ik bij het ontbijt een Nederlands meisje en haar moeder ontmoet. We hadden afgesproken om ’s avonds naar de river te gaan. Hier werd het Loy Krathong festival gehouden. Iedereen laat dan een bootje op de rivier met een kaars en wierrook om te bedanken voor het regenseizoen. Uiteraard mag je ook een wens doen. Leuk om eens mee te maken, en de bootjes waren echt super mooi gemaakt! Ook nog even heerlijk gegeten bij een floating restaurant onder het genot van live muziek.

image image image

Nachttrein naar Chiang Mai

De volgende ochtend was het tijd om terug te gaan naar Bangkok. Dit keer niet met de trein maar met een busje met airco. Iets aangenamer en bovendien een stuk sneller. Zo snel dat ik veel te vroeg op het treinstation Hua Lampong was voor de nachttrein. Op het station was een rouwplek ingericht voor de Thaise koning, best wel raar om mee te maken. Ook hebben monnikken op het station speciale zitplaatsen. Na een aantal uur wachten bleek dat ik de gloednieuwe nachttrein had die pas sinds 11 november rijdt, lucky me! In de trein nog wat kaartspelletjes gedaan met twee Belgen en een Nederlandse. Helaas waren de bedden wel erg hard en het licht bleef de hele nacht aan dus niet heel veel geslapen.

image Nieuwe nachttrein chiang mai image

Chiang Mai

De volgende ochtend kwam ik vroeg aan in Chiang Mai. Met een taxi was ik snel bij het hostel afgezet. Ik was zo vroeg dat mijn kamer nog bezet was, logisch. De eigenaar is super aardig en vertelde wat ik kon gaan doen. Ik besloot naar de Doi Suthep tempel te gaan, een tempel boven op een berg met heel veel steile trappen. Leuk om even te kijken, maar het uitzicht viel tegen want door de warmte was het niet erg helder. De verwachting dat het in Chiang Mai koeler zou zijn was helaas niet waar, nog steeds super warm (boven de 30 graden), maar ik zal niet klagen want ik heb nog geen druppel regen gehad!

image

Na het bezoek aan de tempel heb ik een massasgesalon bezocht. Niet zomaar een, maar een salon voor vrouwen die in de gevangenis hebben gezeten. Deze vrouwen maken anders weinig kans in de maatschappij en met deze salon kunnen ze toch werken. De man van het hostel zei al dat het hele goede massages zijn, en dat was ook echt zo!

Na de massage had ik afgesproken met Janneke, die ik in Chiang Mai had ontmoet, en hebben we samen met Alex (een gekke Engelsman) in het park gechilled en daarna wat gegeten. Vervolgens wilden we een 2-daagse jungle tocht boeken maar die bleek helaas niet meer beschikbaar. Ik heb toen voor mij alleen een zipline tocht geboekt. Je vliegt hierbij als een soort aap door de jungle, heel tof om te doen en mooie uitzichten over watervallen en rijstvelden!

image

Zo, nu zijn jullie weer op de hoogte van mijn avonturen. Wat ik morgen ga doen? Een 1-daagse jungle trekking.

3 gedachten over “Dag 4 tot en met 7 alleen in Thailand”

  1. Gaaf hoor Lauris!! Leuke verhalen. Merk je, behalve op dat station, nog iets van de rouwende mensen in Thailand of valt dat mee?

Reacties zijn gesloten.