Yes! ik ga alleen backpacken in Thailand!

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

10 november is het zover! Dan ga ik voor de eerste keer in mijn leven alleen op reis, en voor de eerste keer zet ik voet buiten Europa. Ik ga namelijk één maand lang backpacken in Thailand!

Spannend? Best wel een beetje, maar ik heb er super veel zin in! Al lange tijd wilde ik een grote reis maken. Backpacken in Australië, een taalcursus in Amerika of een groepsreis naar Zuid-Afrika of Peru heb ik allemaal al eens bekeken. Om uiteenlopende redenen heb ik hier niet voor gekozen. Een groepsreis lijkt me erg leuk, maar ik denk dat ik je dan het echte reizen mist, het zelf uitzoeken, en het echt dingen leren op reis. Door alleen naar Thailand te gaan verwacht ik namelijk niet alleen veel mooie dingen te zien maar ook veel dingen te leren. Contact leggen met vreemden, op jezelf aangewezen zijn aan de andere kant van de wereld en alles zelf regelen lijkt me een geweldige uitdaging!

In november ging mijn broer 30 dagen naar Thailand, zijn verhalen na afloop waren voor mij het laatste zetje. Volgens hem is alleen reizen door Thailand prima te doen (ook al ging hij niet alleen), en hoewel ik dit natuurlijk al van heel veel mensen had gehoord wist ik het nu zeker: Ik ga alleen op reis naar Thailand!

Goedkoop naar Thailand met Qatar Airways

Vliegticket Bangkok Qatar Airways
Als eigenaar van Cheapass vakanties moest ik natuurlijk wel een goedkoop ticket kunnen scoren naar Bangkok. Niet alleen omdat dit veel geld scheelt, maar ook omdat ik het gewoon leuk vindt om goedkope tickets te zoeken.

Mijn broer had erg goede verhalen over Qatar Airways en daarom besloot ik dit maar eens goed in de gaten te houden. uiteindelijk wist ik een retourtje Bangkok te scoren voor het belachelijk lage bedrag van € 470! Ik heb gewoon via de website van Qatar Airways geboekt, scheelt toch weer zo’n 25 Euro boekingskosten.

Hostel in Bangkok

Of ik mijn programma al klaar heb? Nog niet helemaal, maar ik ben al best een eind. Deze zal ik later zeker plaatsen.
Ik heb al wel mijn eerste hostel geboekt voor in Bangkok. Ik heb namelijk een super tof hostel gevonden met glijbaan en op een perfecte afstand van Khao San Road (700 meter) de place to be voor backpackers. Here Hostel is de naam, en aangezien het hostel hele goede beoordelingen heeft besloot ik maar direct te boeken.

Here Hostel Bangkok

Update

Wat heb ik een geweldige reis gehad in Thailand, als je ooit twijfelt om alleen naar Thailand te gaan dan moet je dit zeker gaan doen! Benieuwd welke route ik heb afgelegd? Bekijk dan mijn Backpackroute Thailand.

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]